Кога ще бъдат хиротониите на новоизбраните митрополити на Еладската Църква?

In other languages: EL – ENMK


Днес на 8 октомври 2021, в ранния следобед, Свещената Йерархия на Еладската Църква приключи своето последно заседание за тази година. На последното пето заседание бяха избрани нови митрополити за четирите овдовели Митрополии на Лангадас, Кастория, Килкис и Перистери, както и за овакантената Митрополия на Тира.

В католикона на Монастира Успение Богородично в Пендели след закриването на Йерархията за тази година избраните за нови митрополити духовници прочетоха своите големи послания в присъствието на Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним и останалите архиереи (митрополити и епископи), членове на Свещената Йерархия на Еладската Църква.

Свещеният Синод на Йерархията на Еладската Църква в комюнике съобщи подробно както за избора на горепосочените петима митрополити, така и за датите на техните хиротонии.

Хиротонии на гласуваните нови митрополити

В края на комюникето се съобщава, че Постоянният Свещен Синод на Еладската Църква ще заседава от 12 до 14 октомври 2021 на своята 165-та синодална сесия, за да се занимава с въпросите и темите от текущия дневен ред.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal