Иларион Алфеев се срещна с председателя на Папския съвет за насърчаване на християнското единство


На 4 октомври 2021 Иларион Алфеев от Московската Патриаршия се срещна с председателя на Папския съвет за насърчаване на християнското единство Кардинал Курт Кох. Това съобщи mospat.ru.

В Рим се провежда среща, на която присъстват около 40 религиозни лидери, представляващи основните църкви и религиозни организации по света. Православната Църква се представлява от Вселенския Патриарх Вартоломей.

Но тъй като Руската Православна Църква вече не е част от Едната, Свята, Католическа и Апостолска Църква, Московската Патриаршия се представлява от свой отделен представител – Волоколамски Митрополит Иларион Алфеев.

Иларион поздрави Кардинал Кох и му разказа за служението на РПЦ. Страните обърнаха внимание на предизвикателствата, пред които са изправени християнските църкви и религиозни организации в контекста на разпространението на коронавируса.

Иларион и Кардинал Кох обсъдиха редица съвместни проекти на Римокатолическата Църква и Московската Патриаршия, като отбелязаха със задоволство, че двустранните отношения между двете църкви продължават да се развиват постепенно. По време на срещата бяха обсъдени и редица инициативи, предложени за изпълнение в близко бъдеще.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal