ИЗВЪНРЕДНО: Архиепископът на Крит Ириней е в тежко здравословно състояние. Вижте подробностите

Photo: orthodoxia.info

In other languages: EL


Решение за назначаване на тричленна комисия от доказани лекари специалисти, които ще изследват тежкото здравословно състояние (няма нищо общо с COVID-19) на Архиепископа на Крит Ириней, беше взето днес на 18 октомври 2021 от Свещения Епархийски Синод на Църквата на Крит.

Решението бе взето след благословението, одобрението и съгласието на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей.

Свещеният Епархийски Синод признава и почита личността, приноса и делата на Архиепископ Ириней като Предстоятел на Църквата на Крит. Той обаче смята, че споменатите обстоятелства и тревожните данни за здравето на Негово Блаженство водят единодушно Свещения Синод към нужда от решение на този въпрос, се казва накратко в комюникето.

Както се съобщава, въз основа на заключенията на лекарите, Синодът ще предприеме по-нататъшни действия по въпроса.

Цялото комюнике

Архиепископът на Крит Ириней не е в болница

По-рано беше разпространена невярна информация, че Ириней е в болница.

Протосингелът на архиепископа Архимандрит Методиос Вернидакис обаче опроверга информацията пред orthodoxianewsagency.gr, заявявайки че Негово Блаженство е изправен пред здравословни проблеми, но към момента се намира в Архиепископския дом и не е настанен в лечебно заведение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal