Известният шеф готвач Гордън Рамзи обядва с монахини от Метеора | VIDEO

In other languages: ENEL


Известният шеф готвач Гордън Рамзи наскоро посети Метеора, като част от неговото посещение в Гърция през лятото.

Гордън Рамзи заедно с неговите приятели Джино и Фред посетиха монахините от Монастира Русанос в Метеора. Трите монахини посрещнаха на входа на Свещената Обител тримата приятели.

Преди посещението си в Метеора, Рамзи обиколи гръцките острови, Атина и други части на Гърция, за да опита богатата и здравословна гръцка кухня.

Гордън инструктира своя приятел Джино да си закопчее ризата до врата и да се държи възпитано и учтиво в монастира и пред монахините.

Те от своя страна канят своите гости на обяд на една външна маса с уникална гледка към долината на Каламбака и другите части на Метеора.

Рамзи като дженталмен, приканва монахините да седнат първи, заявявайки, че „в противен случай майка ми ще ме убие“. Джино не се сдържа и казва някаква шега, въпреки, че извесният готвач му забранява. Той пита: „Как се нарича монахиня на колело?“. Гордън и Фред поклащат главите си от ужас, знаейки какъв е отговорът. Джино отговаря: „Мобилна девственица“.Въпреки всичко монахните се усмихват, а Рамзи ги умолява да не го окуражават.

По време на обяда, гостите опитват различни вкусотии, приготвени от монахините, вкл. и техния домашно приготвен здравословен мед. Медът е от кошерите, за които се грижат монахините. Прави им впечатление, че медът е тъмен и много вкусен. След това една от монахините им обяснява произхода на меда и производствения процес.

Дори завеждат своите гости при кошерите, за да опитат меда директно питата. Но любопитният Джино е нападнат от пчелите…

Източник: greekreporter.com, greekcitytimes.com & neoskosmos.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal