За нов Митрополит на Килкис и Полиани е избран Архимандрит Вартоломеос – Андониу Триандафилидис

In other languages: EL EN


Днес на 8 октомври 2021, на своето пето редовно заседание Свещената Йерархия на Еладската Църква избра Архимандрит Вартоломеос – Андониу Триандафилидис за нов Митрополит на Свещената Митрополия на Килкис и Полиани с 62 гласа на първи тур.

Другите двама претенденти Архимандрит Йоаникиос Кулианопулос събра 40 гласа, а Архимандрит Доротеос Папарис 8 гласа.

Избраният за нов Митрополит на Килкис и Полиани, Архимандрит Вартоломеос (в света Димитриос) Андониу – Триандафилидис е роден в Солун през 1969 г.

Ръкоположен е за дякон през 1992 г., а за презвитер през 1994 г. от неговия старец – Преосвещеният Епископ на Тралес г-н Исидор.

От 1995 г. до избора му за Митрополит на Килкис служи в историческия Храм Преображение Господне в Свещената Архиепископия на Атина в стария квартал Плака.

Едновременно с това, той служи и в Свещения Синод на Еладската Църква като директор на Службата по ратификация и скретар в синодалните комисии по култура и идентичност, както и в Академията за църковни изкуства. Той е член и на подкомисията за художествените мероприятия на Свещения Синод.

Завършил е църковния лицей в Лариса и Богословската Школа на Каподистрийския университет в Атина.

В Храма Преображение Господне през годините е развил и огранизирал завидно и богати духовно дело във всяка една сфера на богословие, социалния живот, младежта, изследванията, кръводаряването, образованието и преквалификацията.

Организирал е различни конференции, семинари, конгреси на Свещения Синода на Еладската Църква от различни естество.

Достоен! Άξιος!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal