Начало » Новини » Светът » Зам.-председателят на Европейската комисия се срещна с представители на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации | СНИМКИ

Зам.-председателят на Европейската комисия се срещна с представители на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации | СНИМКИ

UA


На 29 октомври 2021, в заседателната зала на Академичния съвет на Киевската православна богословска академия, се проведе среща между представители на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации и заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за насърчаването на европейския начин на живот г-н Маргаритис Схинас.

По време на срещата Православната Църква на Украйна беше представлявана от Чернихивския и Нижински Архиепископ Евстратий.

Религиозните лидери на Украйна, участници в срещата, изразиха подкрепата си за каузата по присъединяване на украинската държава към Европейската общност, като отбелязаха важното значение на запазване духовните корени на Европа. Страните засегнаха и конкретни въпроси за оказване помощ на страдащите от беззаконие, по-конкретно в окупираните територии на Украйна. Беше изразено общо желание за продължаване на сътрудничеството между Съвета, като институция на украинското гражданско общество, и институциите на Европейския съюз.

По-рано Схинас посети Киевския Митрополит Епифаний в резиденцията му.

Източник: pomisna.info

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal