Зам.-външният министър на Гърция Андреас Кацаниотис посети Вселенския Патриарх във Фанар

In other languages: EL


Заместник-министърът на външните работи на Гърция за гърците в чужбина г-н Андреас Кацаниотис е на официално посещение в Константинопол, където присъства на тържествата за 30-годишнината от избирането на Вселенския Патриарх Вартоломей.

Днес на 22 октомври 2021 г., Кацаниотис присъства на Патриаршеската и Синодална Божествена Литургия, която беше отслужена от Негово Всесветейшество, а след това зам.-министърът се срещне с патриарха в Патриаршията.

„Срещата ми със Вселенския Патриарх за мен е голяма чест, но в същото време и високо задължение. Светата Велика Христова Църква е отправна точка и източник на вдъхновение не само за гръцкото малцинство, но и за православните навсякъде по света.

Ролята на Вселенския Патриарх г-н Вартоломей винаги е била от решаващо значение за повишаване на информираността на международните участници и организации относно важните проблеми, които тормозят гръцкото малцинство в Турция и до днес“, написа в Twitter г-н Андреас Кацаниотис.

Освен това, по време на визитата си, Кацаниотис посети Богословската школа на Халки. Също така, той ще се срещне с представители на гръцкото малцинство в Константинопол.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal