Гундяев отложи събора, за който се планираше да обяви Вартоломей за еретик

In other languages: UA


Архиерейският събор на РПЦ, който трябваше да се проведе от 15 до 18 ноември 2021, беше отложен за шест месеца. Именно на тази среща беше планирано да се осъдят действията на Вселенския Патриарх Вартоломей във връзка с ПЦУ и той да бъде обявен за еретик.

Според patriarchia.ru, решено е съборът да се проведе от 26 до 29 май 2022.

Припомняме, че Синодът на Кирил Гундяев реши на 24 септември 2021, че „в ситуация, в която мнозинството православни вярващи по света не са в църковно общение“ с Вселенския Патриарх Вартоломей, „той вече няма право да говори от името на цялото Световно Православие и да се представя като негов лидер“.

Doxologia Infonews смята, че е крайно време Вселенският Патриарх Вартоломей да наложи схизма на Московската Патриаршия, която отдавна вече не е част от Православната Църква поради своите антихристиянски, антиканонични, антихуманни, незаконни и аморални действия. Православните християни не желаят в редиците на Православната Църква да фигурират подобни безбожници, които хулят Майката Църква, проповядват лъжеучения и непрекъснато внасят смут и разделение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal