Гръцки сеизмолог: Защо няма икони в болниците? Тук е Гърция, а не Мохаметанистан!

In other languages: EL


Директорът на Геодинамичният институт в Атина г-н Акис Целендис публично във Facebook изрази своето разочарование и недовоствот от премахването на светите икони и другите религиозни символи от обществени места и болници.

В Гърция във всички обществени сгради, болници, училища и пр. има поставени икони в стаите, както и други религиозни символи. Всичко това е с оглед чл. 3 от Конституцията на страната, където Православието е обявено за държавна религия. Гърция е единствената държава в света, която de jure е православна и de facto над 95% от населението ѝ е православно.

Заради емигрантите мюсюлмани през последните години в някои обществени сгради и болници, които те посещават и където са лекувани – религиозните православни символи биват премахвани, тъй като „те се дразнили“ от тяхното присъствие.

Г-н Целендис изказа разочарованието си от премахването на иконите от Главната болница на Серес, по нареждане на председателя на комисията по хигиена и сигурност на болницата г-жа Кики Михайлиду. Тя е наредила на всички работещи в болницата за премахнат иконите от стаите на болните.

Г-жа Михайлиду заяви, че „има искане всички икони да бъдат премахнати от болничните стаи, тъй като има заповед, коят я крият“, в момент, когато има протест на неваксинираните здравни работници от болницата, които продължават да продължават и днес да протестират.

Що се отнася до въпроса за премахването на иконите, стана известно, че това действие е предприети след протеста и неговолството на някои мюсюлмни нелегални емигранти и/или бежанци, които се лекуват в Главната болница на Серес“, добави г-жа Михайлиду.

От своя страна, г-н Целендис пише: „Може би трябва да ни сложат и по едно килимче за да се молим, гледайки в посока Мека?“.

Аз с учудване разбрах, че иконите са премахнати от болничните стаи. Но това не се е случило в стаята на майка ми, а във всички останали. Проверих и ми казаха „заповед отгоре“ за да не обиждаме друговерците. Това е един голям страх и трябва да поискаме, когато отново влизат в Гърция, за да им кажем, че тук е Гърция, а не Мохаметанистан. Ние сме гърци православни християни и ще воюваме, ако е необходимо и не само ние.

Някъде ме притеснява т.нар. мултикултура, където ненормалното става нормално и религиозните православни символи са премахнати.

Някои ще ни нарекат расисти и могат известните клики на НПО-та отново да ме блокират във Facebook. Няма нищо против емигрантите, просто не приемам т.нар. прогресивни да ми свалят религиозните символи.

(**) Понеже определини „кръгове“ се опитват да ме поставят в положение, че това е проблем“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal