Начало » Новини » Светът » Грузинският Патриарх изпрати секретаря си в затвора в Рустави при бившия президент Саакашвили. Моли го да прекрати гладната стачка | VIDEO

Грузинският Патриарх изпрати секретаря си в затвора в Рустави при бившия президент Саакашвили. Моли го да прекрати гладната стачка | VIDEO

In other languages: GEO – EL – EN


На 7 октомври 2021 Грузинският Католикос-Патриарх Илия II изпрати секретаря си Отец Михаил Ботковели в затвора в град Рустави, за да се срещне с бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили и да го помоли да прекрати гладната стачка, която започна в затворническата килия на 1 октомври.

Патриаршеският секретар се срещна с бившия президент и предаде поздравите и благословията от Патриарх Илия II. Отец Михаил призова Саакашвили да прекрати гладната стачка, тъй като „тя е нехристиянски акт“.

Срещата не се е състояла в затворническата килия, а в неутрална зона в затвора.

След срещата отец Михаил заяви, че „г-н Саакашвили ме помоли да предам почитта му към Негово Блаженство. Но що се отнася до гладната стачка, той каза, че е взел решение и няма да го промени.“

Секретарят каза, че не е забелязал Саакашвили да е отслабнал от гладуването, въпреки че в други медии се съобщава, че за осем дена той е свалил 12 килограма.

В крайна сметка, отец Михаил явно е успял да разубеди Саакашвили, тъй като е прекратил гладната стачка и се е съгласил да приеме мед и натурален сок.

Припомняме, че Саакашвили, който беше гражданин на Украйна, пристигна тайно в Грузия на 29 септември. На 1 октомври обаче беше задържан в Тбилиси. В момента той е в затвора в Рустави.

Грузинските власти обвиняват Саакашвили в корупционни престъпления, но той отхвърля обвиненията като политически мотивирани, считайки арестуването за незаконно. Поради тази причина обяви гладна стачка.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal