Грузинският Патриарх изпрати секретаря си в затвора в Рустави при бившия президент Саакашвили. Моли го да прекрати гладната стачка | VIDEO

In other languages: GEO – EL – EN


На 7 октомври 2021 Грузинският Католикос-Патриарх Илия II изпрати секретаря си Отец Михаил Ботковели в затвора в град Рустави, за да се срещне с бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили и да го помоли да прекрати гладната стачка, която започна в затворническата килия на 1 октомври.

Патриаршеският секретар се срещна с бившия президент и предаде поздравите и благословията от Патриарх Илия II. Отец Михаил призова Саакашвили да прекрати гладната стачка, тъй като „тя е нехристиянски акт“.

Срещата не се е състояла в затворническата килия, а в неутрална зона в затвора.

След срещата отец Михаил заяви, че „г-н Саакашвили ме помоли да предам почитта му към Негово Блаженство. Но що се отнася до гладната стачка, той каза, че е взел решение и няма да го промени.“

Секретарят каза, че не е забелязал Саакашвили да е отслабнал от гладуването, въпреки че в други медии се съобщава, че за осем дена той е свалил 12 килограма.

В крайна сметка, отец Михаил явно е успял да разубеди Саакашвили, тъй като е прекратил гладната стачка и се е съгласил да приеме мед и натурален сок.

Припомняме, че Саакашвили, който беше гражданин на Украйна, пристигна тайно в Грузия на 29 септември. На 1 октомври обаче беше задържан в Тбилиси. В момента той е в затвора в Рустави.

Грузинските власти обвиняват Саакашвили в корупционни престъпления, но той отхвърля обвиненията като политически мотивирани, считайки арестуването за незаконно. Поради тази причина обяви гладна стачка.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal