В Крим вече няма „Руска Църква в Украйна“. Там има Московска Патриаршия


Официални документи, идващи от администрации на Руската Църква в Украйна, показват, че РПЦвУ вече не счита себе си за клон на Московската Патриаршия, каквато е, а счита, че тя самата е Московската Патриаршия и че се намира в свой диоцез, което, разбира се, не е вярно! РПЦвУ е клон на МП, която антиканонично извършва религиозна дейност в диозеца на Православната Църква на Украйна.

Важно е да се отбележи, че след анексирането на Крим, надписите „УПЦ-МП“ постепенно започнаха да изчезват от храмовете, като са заместени директно с „Московска Патриаршия“. Сега това вече се вижда и по документацията.

Doxologia Infonews смята, че е крайно време украинските власти да изхвърлят руското присъствие от Украйна, да закрият Руската Църква в Украйна, да ѝ забранят да съществува и да осъществява своята антиканонична църковна дейност на украинска територия, а Вселенският Патриарх Вартоломей да наложи схизма на Московската Патриаршия, която отдавна вече не е част от Православната Църква поради своите антихристиянски, антиканонични, антихуманни, незаконни и аморални действия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal