Начало » Новини » Светът » В Абу Даби Вселенският Патриарх Вартоломей участва в Конференцията за световна политика | VIDEO

В Абу Даби Вселенският Патриарх Вартоломей участва в Конференцията за световна политика | VIDEO

In other languages: ELUA


Значението на диалога като средство за решаване на проблемите. Това беше посочено от Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей в неговата официална реч в началото на международната среща, озаглавена „Конференция за световна политика“, проведена в Абу Даби на 1 октомври 2021.

Обръщайки се към многобройната аудитория на конференцията, на френски език Вартоломей описа настоящото състояние на международната загриженост и призова за солидарност, откритост, отговорност и съвместни действия.

Той също така се позова на много междухристиянски и междурелигиозни срещи от близкото минало и подчерта значението на религията за мирното съвместно съществуване на народи и нации, като категорично изобличи явленията на религиозен фанатизъм и нетърпимост.

По-късно следобед Вселенският Патриарх, придружен от Митрополита Старец на Халкидона г-н Емануил и Патриаршия Дякон г-н Варнавас Григориадис, имаха среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи на Обединените арабски емирства Шейх Саиф Бин Зайед Ал-Нахаян, с когото Патриарх Вартоломей от години има отлични и близки отношения.

Текстът на словото на Всесветейшия на френски език можете да прочетете тук.

Във видеото, Патриарх Вартоломей говори от 9:53:30 ч.

Източник: ec-patr.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal