Вселенският Патриарх участва на срещата за околната среда във Ватикана

In other languages: EL – EN 


На 4 октомври 2021 г. Вселенският Πатриарх Вартоломей, Πапа Франциск, Архиепископът на Кентърбъри Джъстън Уелби заедно с още около 20 религиозни лидери на различни вероизповедания и религиозни учения присъстваха на официалната церемония по подписването на апел, озаглавен „Вяра и наука: към COP26“.

Подписването на текста беше последвано от кратки речи на Папата, Вселенския Патриарх и Архиепископа на Кентърбъри, както и представители на основните религиозни общности, младежта, политическата, дипломатическата и академичната сфера.

След това, Вселенският Патриарх се срещна лично с папата и имаше сърдечна братска комуникация по въпроси от взаимен интерес.

Следобед Вселенският Патриарх говори на срещата „Наука и етика за щастлив проект” във връзка с бедността по света. Срещата се проведе в Папската академия на науките под научното ръководство на професор Джефри Сакс.

По-късно, Негово Всесветейшество благослови вечерята, организирана в негова чест от посланика на Гърция във Ватикана Панайотис Калогеропулос, с участието на православни и римокатолически гости.

Тук може да прочетете всичко за посещението на Вселенския Патриарх в Рим.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal