Вселенският Патриарх пристигна в Саут Бенд, щата Индиана | СНИМКИ

In other languages: EN – EL


На 27 октомври 2021 г., Вселенският Патриарх Вартоломей заедно с делегацията, която го придружава по време на пастирското му посещение в САЩ, пристигна първо в Питсбърг, щата Пенсилвания.

Той беше посрещнат от Високопреосвещения Митрополит на Питсбърг г-н Сава и клирици на Свещената Митрополия.

Вселенският Патриарх е придружаван от Митрополита Старец на Халкидона г-н Емануил, Митрополита на Приконисос г-н Йосиф, Архиепископа на Америка г-н Елпидофор, Митрополита на Неа Крини и Каламария г-н Юстин и Епископа на Назианзин г-н Атинагор и патриаршеските дякони.

След посрещането му в Храма на Вси Светии с отлужването на последованието Доксология и обяда, даден в негова чест, Негово Всесветейшество замина за Саут Бенд, щата Индиана.

На международното летище на Саут Бенд, Индиана той беше посрещнат от Високопреосвещения Митрополит на Чикаго г-н Натанаил, Преосвещения Епископ на Ексамилион г-н Тимотей и клирици на Свещената Митрополия на Чикаго.

Негово Всесветейшество е придружаван от Митрополита Старец на Халкидона г-н Емануил, Митрополита на Приконисос г-н Йосиф, Архиепископа на Америка г-н Елпидофор, Митрополита на Неа Крини и Каламария г-н Юстин и патриаршеските дякони.

В залата на летището в Саут Бенд, Негово Всесветейшество произнесе поздравително слово към своя домакин, местния архиерей и неговите епархиоти.

Днес на 28 октомври 2021 г., се очаква Негово Всесветейшество да бъде посрещнат в Храма на Свети Апостол Андрей с отслужване на последованието Доксология. След това, Патриарх Вартоломей се очаква да се срещне с ректора на Университета Нотр Дам, където в негова чест ще бъде отганизиран концерт. Вечерта, Вселенският Патриарх ще бъде награден с почетното звание Doctor Honoris Causa Университета Нотр Дам.

Тук може да проследите всички новини, свързани с официалното посещение на Вселенския Патриарх в САЩ (23 октомври – 3 ноември 2021).

Oct 27: Travel from Pittsburgh to South Bend, IN

Източник: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal