Вселенският Патриарх е в добро здраве. Джо Байдън е проявил личен интерес за здравето на Патриарха

Photo: Dinner in honor of His All-Holiness hosted by Her Excellency Alexandra Papadopoulou

In other languages: EL  – ENUA


„Вселенският Патриарх се чувства по-добре. По лекарско предписание ще прекара нощта в болницата за проследяване на негово състояние като се очаква утре сутринта да бъде изписан“, се казва в комюнике на Архиепископията на Америка.

Американският президент Джо Байдън е проявил личен интерес за здравословното състояние на Патриарха. Припомня се, че утре Вселенският Патриарх има планирана среща с Президента Джо Байдън в Белия дом.

Според информацията на ΑΠΕ-ΜΠΕ личният лекар на Джо Байдън се е свързал от Белия дом, искайки подробно да се информира за здравословното състояние на Вселенския Патриарх, предлагайки ако е необходимо и неговите медицински услуги.

Припомня се също, че непосредствено преди да замине за богослужение към Катедралата Света София във Вашингтон, Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей се е почувствал зле. По препоръка на лекуващия го лекар е настанен в Университетската болница „Джордж Вашингтон“ във Вашингтон, окръг Колумбия.

Тук може да проследите всички новини, свързани с официалното посещение на Вселенския Патриарх в САЩ (23 октомври – 3 ноември 2021).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal