Вселенският Патриарх Вартоломей пристигна в Рим

In other languages: ELEN


Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей пристигна на 3 октомври 2021 в Рим. На летището беше посрещнат от представители на Ватикана, Италия и Великобритания, които заедно с Вселенския Патриарх ще участват на съвместно събитие.

По-късно, той се срещна с Мъдрейшия Равин г-н Ноам Маранс, директор на отдела за междурелигиозни отношения към Американско-еврейската комисия, както и с Мъдрейшия Велик имам на Ал-Азар г-н Ахмед Ел-Тайеб.

Вечерта в чест на Патриарх Вартоломей беше дадена вечеря в общността на Свети Егидий в Трасвере, Рим. Вселенският Патриарх е придружаван от Високопреосвещения Митрополит на Италия г-н Поликарп и Архимандрит Григориос Франгакис, Главен секретар на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия.

Патриаршеското посещение в Рим ще завърши в петък на 8 октомври 2021 г.

Припомняме, че във Ватикана Вселенският Патриарх ще се срещне с Негово Светейшество Папа Франциск и Архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, с които подписа наскоро публикуваното съвместно изявление за околната среда. Той също така ще участва в редица други официални мероприятия, за които ще бъде съобщено чрез комюнике след неговото успешно завръщане във Фанар.

Тук може да прочетете всичко за посещението на Вселенския Патриарх в Рим.

Източник: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal