Виктория: Архиерейска Божествена Литургия за 30-годишнината на Вселенския Патриарх в присъствието на неговия брат по плът | СНИМКИ

In other languages: EL


В тържествена и радостна атмосфера и с църковно величие беше отпразнувана 30-годишнината от избора на Патриарх Вартоломей за Вселенския Престол в щата Виктория, Австралия.

В Свещената Обител Богородица „Достойно ест“, в главния храм на Архиепископската периферия в Норт-Коут беше отслужена Архиерейска Божествена Литургия. Участието в богослужението както на клирици, така и на вярващи беше ограничено с оглед действащите ограничителни мерки в щата.

По-конкретно, на 22 октомври 2021 г. сутринта беше отслужена Утреня с хоростасия на Високопреосвещения Митрополит на Дерви г-н Йезекиил а след това и Божествена Литургия, възглавена от него с участието на клирици от двете архиепископски периферии в щата Виктория. Преосвещеният Епископ на Керасунд г-н Евмений взе молитвено съучастие от Свещения Олтар.

В своето слово, Митрополит Йезекиил пожела на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх плодоносно служение както в Великата Христова Константинополска Църква, така и в цялата православна вселена. Митрополитът на Дерви си спомни много хубави и приятни моменти от студентските си години с Вселенския Патриарх в Богословската Школа на Халки.

Накрая, изказа сърдечните пожелания както на целия клир и вярващите от щата Виктория, така и своите лични към Негово Всесветейшество.

На Божествената Литургия и тържествените мероприятия присъстваха Генералния консул на Гърция в Мелбърн г-н Емануил Какавелакис, председателят на междуобщносттната комисия в щата Виктория г-н Андониос Цурдалакис и брата по плът на Вселенския Патриарх, който живее в Мелбърн, г-н Николаос Архондакис заедно с неговата съпруга Екатерини Архондаки.

Източник: greek.vema.com.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal