Начало » Разни » COVID-19 » Ватикана: Започна прилагането на бустерна доза от ваксината срещу COVID-19

Ватикана: Започна прилагането на бустерна доза от ваксината срещу COVID-19

Ваксинацията с третата доза започна през октомври, и какато за предишните дози приоритет са хората в най-голям риск и възрастните.


„През втората половина на октомври Дирекцията по здравеопазване и хигиена на Ватикана започна да прилага третата доза от ваксината срещу Covid-19, давайки приоритет на хора над 60 години и хора изложени на най-голям риск“. Това съобщи в нота Ватиканският пресцентър.

Ваксинационната кампания за справяне с пандемията на коронавирус започна на 13 януари 2021 г. По това време приоритет беше даден на здравния персонал и персонала за обществена безопасност, възрастните хора и персонала, който най-често контактува с обществеността. Впоследствие ваксинациите, извършени в атриума на аула „Павел VI“ във Ватикана, бяха разширени до всички граждани на малката държава, до служители и пенсионери, но също и до членове на семейството, които се ползват от услугите на FAS (Фонда за здравни грижи). Ваксинацията е доброволна, но от 1 октомври влизането в цялата територия на Ватикана и екстериториалните сгради в Италия може да стане единствено със Зелен сертификат.

Благодарение на волята на папа Франциск и ангажираността на Службата за папската милостиня, от март 2021 г., бяха ваксинирани 1200 бедни и бездомни хора, приютени в общежитието на мисионерите на милосърдието на Свети Григорий при хълма Челио и в други римски структури. Повечето са хора на възраст между 40 и 50 години, страдащи от множество патологии.

Източник: vaticannews.va

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal