Начало » Разни » COVID-19 » Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 си постави Митрополитът на Димитриада. Ето и посланието му | VIDEO

Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 си постави Митрополитът на Димитриада. Ето и посланието му | VIDEO

In other languages: EL


На 23 октомври 2021 Митрополитът на Димитриада Игнатий си постави бустерна (трета) доза от ваксината срещу COVID-19.

„Със съгласието на лекарите си поставих трета доза от ваксината. И го правя съзнателно. Защото имам отговорност не само да се предпазя, но преди всичко никога да стана разпространител на инфекцията. И, разбира се, най-вече защото съм участник в общите усилия за побеждаване на пандемията“ – каза Митрополит Инатий докато напускаше центъра за ваксинация във Волос.

„Иска ми се и други да последват моя пример“ – добави той. „Щастлив съм, защото в центъра за ваксинация разбрах, че много хора току-що са започнали своята ваксинация. От друга страна, установих, че броят на хората, страдащи от COVID-19, е прекален и за съжаление има и хора в интензивното отделение.“ – каза Игнатий.

„Нека всеки от нас прави това, което е правилно. Заедно можем да се справим с тази пандемия“ – каза митрополитът и подчерта, че „тук в болницата във Волос имаме най-малко неваксинирани. Надявам се скоро всички да бъдат ваксинирани”.

„Трябва да вярваме на лекарите. Ние носим отговорност не само за себе си, но най-вече за другите. Ето защо от първия момент твърдя, че ваксината е дар от Бога.“ – каза Митрополит Игнатий.

„Радостен съм и заради това, че от ден на ден процентът на неваксинираните свещеници у нас намалява значително.“ – допълни той.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal