Архиепископ Макарий: „Най-големият талант на нашия Патриарх е, че той има човешко сърце“. Австралия отпразнува патриаршеската годишнина | СНИМКИ

In other languages: EL


30-ата годишнина от избирането на Вартоломей I за Вселенски Патриарх беше отбелязана тържествено в Храма Свети Николай в Мариквил, Сидни.

На 22 октомври 2021 Архиепископът на Австралия Макарий отслужи Божествена Литургия в съслужение с Епископите Милитуполски Яков и Мелойски Емилиан, и клирици от Сидни. Присъстваха молитвено и гласуваните за Епископи на Созополис Кириакос и на Хариуполис Прохорос.

Черкуваха се генералният консул на Гърция в Сидни Христос Карас, лекарят и зам.-председател на „Василиада“ Теодосис Пенклис с неговата съпруга Марианна, и други.

В края на Божествената Литургия беше хиротонисан нов Протосингел на Свещената Архиепископия на Австралия – Архимандрит Христофорос Крикелис.

В словото си Архиепископ Макарий се позова на празнуващия Вселенски Патриарх Вартоломей, като каза, че днешният ден е специален и важен за целия православен свят, вкл. за Архиепископията на Австралия.

Както каза архиепископът, „най-големият талант на нашия Патриарх е, че той има човешко сърце, любов в себе си“.

След богослужението последва йерейски синаксис на клириците от област Сидни, по време на която Архиепископ Макарий говори за делото и приноса на Вселенския Патриарх Вартоломей към Църквата е света.

Източник: greek.vema.com.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal