Архиепископ Елпидофор поздрави Джо Байдън за номинацията на Архонта Джордж Цунис за посланик на САЩ в Гърция

In other languages: EN – EL


На 8 октомври 2021 президентът Джо Байдън номинира бизнесмена, юрист, филантроп и демократ Джордж Джеймс Цунис за посланик на САЩ в Гърция.

Цунис е син на имигранти от първо (според други второ) поколение от Гърция. Роден е в САЩ и говори гръцки. Женен е и има три деца. Той е дългогодишен член на Архиепископския съвет на Архиепископията на Америка. Архонт е на Майката Църква и член на Ордена на архонтите на Вселенската Патриаршия „Свети Апостол Андрей“.

Архиепископът на Америка Елпидофор поздрави Байдън за номинацията, като заяви, че „Джордж Цунис е изтъкнат член на елино-американската общност, обичан член на нашата Църква и съпредседател на нашето архиепископско двугодишно честване на независимостта на Гърция“.

Кандидатурата на Цунис трябва да бъде одобрена след изслушване от Комисията по външни отношения на Сената на САЩ, председателствана от американския сенатор Робърт Менендес. Ако всичко мине добре, се очаква Джордж Цунис да може да поеме юздите на дипломатическата мисия на САЩ в Атина в началото на следващата година.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal