Архиепископът на Кипър Хрисостом отслужи помен за блаженопочившите Архимандрит Григориос Мусурулис и Никос Мангинас | СНИМКИ

In other languages: EL


Автор: Аристидис Викетос, кипърски журналист

Днес на 10 октомври 2021 г. се изпълват 9 месеца от кончината на блаженопочившия Архимандрит Григориос Мусурулис, бивш Главен секретар на Свещения Синод на Древната Кипърска Църква, 6 месеца от кончината на блаженопочившия Николаос Мангинас, близък сътрудник на Вселенския Патриарх и фотограф на Патриаршията и 3 месеца от кончината на блаженопочившия Харалмбос Харилау (баща на директора на Одитния отдел на Кипърската Църква, Янос Харилау), както и за останалите преставили се в Господа братя и сестри, за които бяха отслужени помени.

Панихидата беше отслужена лично от Блаженейшия Архиепископ на Нова Юстиниана и на цял Кипър г-н г-н Хрисостом II.

Архиепископт Хрисостом също познаваше лично и от много години блаженопочившия Никос Мангинас, още от времето когато е бил Митрополит на Пафос. С него са имали близко и добро приятелство.

Никос Мангинас беше емблематична личност за Вселенската Патриаршия и фотографското изкуство, чието наследство остави на всички нас. Той беше отличен познавач на историята и съвременната турска политика. Независимо от възгледите му той беше изключително уважаван и ценен от гръцките, турските и чуждестранните журналисти, които винаги се допитваха до него по различни въпроси и на които никога не е отказал помощ. Без Николаос Мангинос изстрадалата гръцка общност в Константинопол стана по-бедна.

Бог да го прости! Царство му небесно!

Източник: Facebook

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal