Начало » Новини » Светът » Архиепископията на Букурещ предоставя храмовете си за съхранение на трупове на починали от коронавирус, поради препълнените морги в столицата

Архиепископията на Букурещ предоставя храмовете си за съхранение на трупове на починали от коронавирус, поради препълнените морги в столицата

Photo: Archive

In other languages: ROEL


Моргите в Букурещ вече не могат да се справят с големия брой смъртни случаи на пациенти с коронавирус. Освен всичко друго, моргите в румънската столица са препълнени.

Веднага насреща се отзовава Архиепископията на Букурещ, която на 23 октомври 2021 обяви, че ще предостави своите болнични и гробищни параклиси на разположение на властите за временно настаняване на труповете на починали от коронавирус.

„В резултат на ескалацията на драматичната ситуация, пред която са изправени болниците, където се лекуват пациенти с коронавирус в Букурещ, и моргите към тези болници, където местата за временно съхранение на труповете на починалите са станали недостатъчни, Архиепископията на Букурещ откликва на молбите за помощ и предоставя на разположение своите болнични и гробищни параклиси. Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медицински персонал, които се борят за спасяването на животите на пациентите.“ – се казва в съобщението на пресслужбата на Румънската Патриаршия.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal