Антиохийската Патриаршия заклейми филми на Netflix, между които и „Squid Game“

In other languages: EN


Антиохийската Патриаршия заклейми филмите с насилие като „нанасящи вреда на децата“.

В изявление на Патриаршията от 14 октомври 2021 се казва, че „децата вникват във виртуалния свят на насилието, убийствата и ужасните сцени на филмите, които насърчават извращението и превръщат децата в примамка за филмовите продуценти, не само в името на материалната пеалба, но и в името на много по-голяма цел – унищожаване образа на човешкото същество, призовано към святост“.

„Фактът, че тези висококачествени като режисура, снимки, аудио-визуални ефекти, сценарии и сюжети филми, се издават от големи международни компании като Netflix, Warner Bros, Walt Disney и други, не е изненадващо. Филмите и каналите на тези компании са навлезли в много от домовете ни, и нашите млади мъже и жени ги следват с голяма страст и ентусиазъм.

Netflix идва с цял куп филми, срещу които предупреждаваме, като например: Squid Game, Circle, The Platform, Tau, Red lights, Level 16, Truth or Dare, and No Escape Room.

Международни асоциации, специализирани в защитата на децата, предупреждават родителите срещу тези филми, защото те насърчават децата да извършват насилствени действия и дори убийства.“ – се казва още в изявлението на Антиохийската Патриаршия.

Оттам призовават родителите да наблюдават своите деца и да предотвратяват гледането на тези и подобни филми.

Понякога филмите, разпространявани от Netflix, предизвикват скандали. На 3 декември 2019 на сайта на компанията беше пуснат бразилският филм „Първото изкушение на Христос“, представящ Иисус Христос като „гей, съблазнен от дявола“, а майка му – като „пристрастена към марихуана“. Филмът предизвика широко възмущение и в платформата за петиции Change.org се появи подписка за забраната му, която до 15 февруари 2021 събра 2 411 866 подписа. На 9 януари 2020 по решение на съда в Рио де Жанейро, платформата беше принудена да свали филма.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal