Ангела Меркел посети Папа Франциск | СНИМКИ

Тази сутрин папа Франциск прие на аудиенция във Ватикана германския канцлер Ангела Меркел. Централно място в разговорите заеха въпросите за пандемията и миграцията.


Папа Франциск прие на аудиенция канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, която след това се срещна с кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар, придружен от монсеньор Пол Ричард Галахър, секретар за Отношенията с държавите.

„По време на сърдечните разговори, бе изразено удовлетворение от съществуващите добри двустранни отношения и от ползотворното сътрудничество между Светия престол и Германия“, се казва в изявление на Ватиканския пресцентър. „Разговорите бяха съсредоточени върху въпроси от взаимен интерес в международния и регионален контекст, като бе изразено взаимно съгласие за възобновяване на сътрудничеството за справяне с настоящите многобройни кризи, като бе обърнато специално внимание на последиците от извънредната здравна ситуация и миграцията“.

Аудиенцията продължи около 45 минути. При традиционната размяна на дарове, папата дари на германския канцлер бронзова отливка изобразяваща „Светата Врата“, издание от папските документи, посланието за Мир 2021 и Документът за човешко братство. От своя страна, германският канцлер дари на папата три тома неделни размишления, книга за Микеланджело и някои хранителни продукти.

Източник: vaticannews.va

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal