Χαιρετισμός του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο South Bend

In other languages: ENBG


Χαιρετισμός του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο South Bend

South Bend, Ιντιάνα
(27 Οκτωβρίου 2021)

***

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Αμερικής Ελπιδοφόρε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ναθαναήλ,

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Με μεγάλη χαρά φτάνουμε στην Ιερά αυτή Μητρόπολη Σικάγου – για πρώτη φορά από την πρώτη μας Αποστολική και Πατριαρχική Επίσκεψη το 1997, τόσα χρόνια πριν. Ήρθαμε στη διάσημη πόλη South Bend, για να προωθήσουμε το έργο του οικουμενικού διαλόγου και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, αποδεχόμενοι από το διάσημο Πανεπιστήμιο της Notre Dame τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα (Doctor in Laws honoris causa). Θα λάβουμε αυτόν τον τίτλο στο όνομα της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας.

Αν και θα είμαστε εδώ για λίγο, ανυπομονούμε να συναντήσουμε τους Πιστούς της Μητροπόλεως, το Ορθόδοξο Φοιτητικό Σώμα του Πανεπιστημίου και τον τοπικό κλήρο που υπηρετεί υπό τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ.

Κυρίως, όμως, επιθυμούμε να μεταφέρουμε τις πατρικές και Πατριαρχικές μας ευλογίες σε όλους τους Πιστούς της Μητροπόλεως. Το Σικάγο είναι παγκοσμίως γνωστό για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του, η οποία έχει πλούσια ιστορία λατρείας, αρχιτεκτονικής και εκπαίδευσης. Στη Μητρόπολη βρίσκεται το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, το οποίο διατηρεί την ιστορία των πρωτοπόρων της Ορθοδοξίας και της ελληνικής εμπειρίας στην Αμερική.

Και εδώ στο South Bend, στη Notre Dame, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια θερμή οικουμενική υποδοχή για τους Ορθόδοξους φοιτητές, οι οποίοι συχνά έρχονται εδώ για συγκεκριμένες Ορθόδοξες σπουδές, Πατερικές και Λειτουργικής.

Έτσι, βλέπουμε εδώ στην καρδιά του αμερικανικού τοπίου τις απεριόριστες δυνατότητες για άνοιγμα, διάλογο και πνευματική ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, ευλογούμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή τους πιστούς κληρικούς και λαϊκούς, προσευχόμενοι για το άφθονο έλεος του Θεού να είναι πάντα μαζί σας, τώρα και για πάντα. Αμήν.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal