Την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer έκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ξάνθης

Πρωτοσύγκελος Ξάνθης: «Καλώ τους κληρικούς να εμβολιαστούν»

In other languages: BG


Tην Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 15:30 μ.μ. ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς Ξάνθης Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης επισκέφθηκε, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Ξάνθης και εμβολιάσθηκε με την τρίτη δόση (αναμνηστική) του εμβολίου της Pfizer-BioNTech.

Κατά την έξοδό του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως βλέπετε δεν πάσχω από κορονοϊό. Σήμερα με την χάρη του Θεού έλαβα την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech.

Κατά την άσκηση των ιερατικών, ποιμαντικών και διοικητικών μας καθηκόντων εμείς οι ιερείς διαρκώς συναναστρεφόμαστε με τον λαό της περιοχής μας.

Ως χριστιανός θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να προστατέψω πρώτα τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφομαι και δευτερευόντως τον εαυτό μου. Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή στήριξα την προσπάθεια του εμβολιασμού εμπράκτως.

Άλλωστε τα οφέλη του εμβολιασμού έχουν φανεί πρόσφατα και σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι πολλοί εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας, παρότι προσεβλήθησαν από τον ιό, πέρασαν την ασθένεια με ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως καλώ τους αδελφούς κληρικούς ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ, διότι αποτελούν δημόσια πρόσωπα και φέρουν ευθύνη έναντι των ενοριτών τους και όλης της τοπικής κοινωνίας».

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal