Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Ουγκάντας. Περάτωση της επισκέψεως στην Ουγκάντα | ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ουγκάντας κ. Γιοουέρι Κακούτα Μουσέβενι συναντήθηκε την 18η Οκτωβρίου 2021, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, τους Θεοφ. Επισκόπους Νιέρι και όρους Κένυας κ. Νεόφυτο, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Γκόμας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαρίτων, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρο Λημναίο και άλλους Αφρικανούς κληρικούς.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τόσο στην Ουγκάντα, όσο και στην υπόλοιπη Αφρική, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού.

Κατά την αντιφώνηση του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Εξοχότατο για την θερμή υποδοχή, αλλά και για την Αβραμιαία φιλοξενία του, τον ενημέρωσε για την εν γένει ιεραποστολική και ποιμαντική δράση του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, καθώς επίσης και για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται όχι μόνο στην Ουγκάντα, αλλά σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την συνεισφορά του προς την τοπική Εκκλησία.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης, ενημέρωσε τον Εξοχότατο, για την διάθεση 20.000 δόσεων εμβολίων, κατά του Covid-19, από έναν φιλάνθρωπο Ρώσο, φίλο του Πατριάρχη και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι οποίες θα ευεργετήσουν 10.000 άτομα. Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την πρεσβεία της Ουγκάντας στην Ρώμη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποσταλούν στις υγειονομικές αρχές της Ουγκάντας.

Επιπρόσθετα, ο Πατριάρχης, αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο τον Πατριάρχη αλλά και στο Πατριαρχείο.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον Εξοχότατο Πρόεδρο για την φιλοξενία, ο Πατριάρχης, ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία στον λαό της Ουγκάντας.

Έτσι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, πλήρης χαράς και πνευματικής αγαλλίασης ολοκλήρωσε την Ιεραποστολική του περιοδεία στην γη της Ουγκάντας και αναχώρησε για την Μπουκόμπα της Τανζανίας, όπου θα συνεχίσει τις ποιμαντικές του επισκέψεις.

Πηγή: patriarchateofalexandria.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal