Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν | VIDEO & ΦΩΤΟ (upd)

In other languages: BGEN UA


Κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για τη δεινή θέση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη πολιτικής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τόνισε, επίσης, τον ρόλο του διαθρησκευτικού διαλόγου, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο προάγει συστηματικά.

„Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και το κάνουμε μέσα από την εξωτερική μας πολιτική, όπως επίσης και στην ίδια την χώρα μας.  Η εκκλησία του Παναγιοτάτου εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, και εδώ στις ΗΠΑ“, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπλίνκεν για την διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ έκανε αναδρομή και στις προηγοιύμενες επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

„Είμαστε ευγνώμονες στην αμερικανική διακυβέρνηση, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την συνεχή υποστήριξη προς τον Οικουμενικό Θρόνο, τις ιδέες και τις αρχές τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε, αγωνιζόμενοι την ίδια ώρα να επιβιώσουμε στην ιστορική μας έδρα, την Κωνσταντινούπολη“, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δελτίον Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά τη σύντομη αδιαθεσία του, παρακάθησε σε επίσημο πρόγευμα στην Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αμερικανική πρωτεύουσα, στο τέλος του οποίου αντηλλάγησαν θερμοί χαιρετισμοί μεταξύ του Πρέσβεως Εξοχωτάτου κ. Murat Mercan και του Πατριάρχου.

Στη συνέχεια η Α.Θ.Παναγιότης απηύθυνε διαδικτυακό Μήνυμα στα εγκαίνια εκθέσεως στο Μουσείο της Βίβλου, στα οποία παρέστησαν μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης με τους Σεβασμιωτάτους, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τους δέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Υπουργός, Εξοχώτατος κ. Anthony Blinken. Στη συζήτηση εθίγησαν θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, του φυσικού περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης, όπως ήταν φυσικό, και θέματα της ζωής και της δράσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κυρίως στον τομέα της οικολογίας και των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών διαλόγων, οι οποίοι, εκτός άλλων, συμβάλλουν και στην προαγωγή και εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal