Στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος με κορωνοϊό! Διασωληνώθηκε;

In other languages: BG


Ένας ανεμβολίαστος Αρχιερεύς εισήχθη στον Ευαγγελισμό με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού. Οι πληροφορίες του exapsalmos.gr είναι ότι εντός της προσεχούς ώρας θα διασωληνωθεί δεδομένου ότι η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε εμβολιαστεί ο ίδιος χωρίς όμως να κάνει και προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού.

Ο Μητροπολίτης Γυθείου, Οιτύλου και Πάσης Μάνης Χρυσόστομος Παπαθανασίου (κατά κόσμον Χρήστος Παπαθανασίου) είναι Έλληνας θεολόγος, νομικός και επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κατά κόσμον Χρήστος Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή Αττικής) στις 10 Φεβρουαρίου 1950.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι Διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Φεβρουαρίου 2000 και Πρεσβύτερος στις 28 Μαΐου 2000 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη υπηρέτησε ως Τακτικός Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών γενικότερα. Παράλληλα από την εις Πρεβύτερον χειροτονία του έως της εκλογής του, ήταν Ιερατικός Υπεύθυνος των Αρσακείων Σχολείων του Ψυχικού. Διηύθυνε το περιοδικό „Τόλμη“ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπήρξε παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της „Πειραϊκής Εκκλησίας“. Διετέλεσε ειδικός Γραμματεύς του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου „Ανάπλασις“, μέλος της „Εταιρείας των Φίλων του Λαού“, της Χριστιανικής Ενώσεως Επιστημόνων και του Φιλολογικού Συλλόγου „Παρνασσός“.

Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’ ανέλαβε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία διατήρησε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β´, συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενθρονίστηκε στην πόλη του Γυθείου στις 28 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μεγάλου αριθμού Μητροπολιτών και Επισκόπων, Τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού.

Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό βιβλίων και μελετών, ενώ έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal