Στη Βόρεια Ήπειρο για την 28η Οκτωβρίου ο υφ. Εξωτερικών | VIDEO & ΦΩΤΟ


Στην Βόρεια Ήπειρο βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Ανήμερα της ένδοξης 28ης Οκτωβρίου, ημέρας με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Έθνος, βρίσκομαι στην Κλεισούρα, στα χώματα που πολέμησαν οι πρόγονοι μας. Με συγκίνηση και δέος υποκλίνομαι, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κατσανιώτης συμμετέχει στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών, που πολέμησαν στα Βουνά της Αλβανίας, κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας και στο ιστορικό στρατιωτικό κοιμητήριο Βουλιαρατών, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

“Περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας”, ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. “Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του ’40 κρατώντας την ελληνική σημαία. Σηκώνοντας την Πατρίδα μας λιγο ψηλότερα. Εκεί που γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες του Έπους”.

«Μεταβαίνω στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαράτων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και για τις επίσημες Τελετές Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων (1940-1941)».

Οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του '40 κρατώντας την Ελληνική σημαία. Σηκώνοντας την Πατρίδα μας λιγο ψηλότερα. Εκει που γράφτηκαν ορισμένες απο τις πιο ένδοξες σελίδες του Έπους. Μεταβαίνω στα στρατιωτικά κοιμητηρια Κλεισούρας και Βουλιαράτων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και για τις επίσημες Τελετές Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων (1940-1941). Οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία για «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας & τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία & την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Posted by Ανδρέας Κατσανιώτης on Thursday, October 28, 2021

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal