Πρόποση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο γεύμα προς τιμήν του, που παρέθεσε η οικογένεια Ψαρού | ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG


Πρόποση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο γεύμα προς τιμήν του, που παρέθεσε η οικογένεια Ψαρού

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Αμερικής Ελπιδοφόρε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σάββα,

Αγαπητά μέλη της Οικογένειας Ψαρού,

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε και οι δύο συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία σας σήμερα και θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μιχαήλ και τον Ρόμπιν Ψαρό, και όλη την οικογένειά τους, για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τη δική μας και της Συνοδείας μας.

Η κοινωνία του τραπεζιού, όπου διαμοιράζεται το ψωμί και γίνονται οι γιορτές της ζωής, πρέπει να θυμίζει σε όλους μας ότι στην καρδιά της Χριστιανικής μας Πίστεως βρίσκεται η κοινωνία. Συμμετέχουμε στο κοινό γεύμα ως ένδειξη της κοινής μας ανθρώπινης φύσης, και της κοινής εν Χριστώ μοίρας μας.

Αυτή η αίσθηση ενότητας μεταξύ μας λείπει από μεγάλο μέρος της σύγχρονης πολωτικής ομιλίας και συμπεριφοράς – ακόμη και εντός Εκκλησίας. Καλούμαστε να χτίζουμε συνεχώς γέφυρες ο ένας προς τον άλλον μέσω διαλόγου και εμπειριών όπως αυτή, να εργαζόμαστε μαζί και να σηκώσουμε αυτές τις γέφυρες για να γίνουμε κλίμακες προς την ανώτερη πραγματικότητα της Θείας Ζωής.

Σήμερα, λοιπόν, χτίζουμε τις γέφυρες μας – μέσω συνομιλίας, μέσω της κοινής χρήσης και μέσω της αβραμιαίας φιλοξενίας. Ας θυμηθούμε σοφά ότι ο Αβραάμ φιλοξένησε τους Τρεις Αγγέλους, οι οποίοι μας έδωσαν μια προτύπωση της Αγίας και Ζωοδόχου Τριάδας, ακόμη και πριν από τον Μωυσή και τους Προφήτες.

Τέτοια γενναιοδωρία είναι αντάξια αυτής της Πόλης του Weirton, η οποία έχει ατσαλένια δύναμη ως ραχοκοκαλιά της, και ανεξάρτητα από τη διάρκεια των ετών ή το μήκος των μιλίων, βλέπουμε αυτές τις ατσάλινες αξίες στα μάτια και στις καρδιές σας.

Γι’ αυτό, με μεγάλη εκτίμηση, σηκώνουμε το ποτήρι μας προς τιμήν σας, και ευχόμεθα η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών.

Αμήν.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal