Προκλητική επίσκεψη του εν Μίνσκ Ρώσου Μητροπολίτη Βενιαμίν στον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο | ΦΩΤΟ


Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, επισκέφθηκε ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Μινσκ κ. Βενιαμίν με συνεργάτες του, ο οποίος βρίσκεται στη Κέρκυρα για ολιγοήμερες διακοπές.

«Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος συνδέεται πνευματικά με τον Σεβασμιώτατο κ. Βενιαμίν, από την επίσκεψη του στη Λευκορωσία και το προσκύνημα του στη Ιερά Μονή όπου εμόναζε.

Οι Μητροπολίτες συζήτησαν θέματα επίκαιρα εκκλησιαστικά και συμπροβληματίστηκαν με την διαμορφούμενη παγκόσμια κατάσταση», μας πληροφορεί το romfea.gr.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Μοσχοβίτικη Εκκλησία διέκοψε την κοινωνία της με την Εκκλησία της Ελλάδος αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αναγνώρισε την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τι δουλειά έχει ο Μητροπολίτης Βενιαμίν στην Κέρκυρα;

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει φανερό ότι Ρώσοι επίσκοποι από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία επισκέπτονται απολύτως προκλητικά τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, και μάλιστα συλλειτουργούν μαζί του.

Το ερώτημα είναι ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, από ποια Εκκλησία είναι; Από την Εκκλησία της Ελλάδος ή είναι ο Ρώσος Μητροπολίτη εν Κέρκυρα;

Οι ενέργειες του Σεβ. Μητροπολίτη Νεκταρίου είναι προκλητικές για την Εκκλησία της Ελλάδος και για την αιωνόβια κανονική τάξη της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, την οποία φυλάει και εποπτεύει η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal