Ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι | ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Επ’ ευκαιρία της επετείου συμπλήρωσης 30 ετών από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, ο κ. Κατσανιώτης παρέστη στην επίσημη Πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου, και ακολούθως είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Η συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και υψηλό καθήκον. Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης, όχι μόνο για την Ελληνική Μειονότητα, αλλά και για τους απανταχού Ορθοδόξους.

Ο ρόλος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου υπήρξε ανέκαθεν καθοριστικός για την ευαισθητοποίηση διεθνών παραγόντων και οργανισμών ως προς τα σημαντικά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν την Ελληνική Μειονότητα στη Τουρκία μέχρι σήμερα», έγραψε πριν από λίγο ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης στο Twitter.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθη, μεταξύ άλλων, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal