Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο South Bend της Ιντιάνα | ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG


Ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής και στις δύο πόλεις στις 27 Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από το Πίτσμπουργκ. Εκεί, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης τον υποδέχθηκε επίσημη αντιπροσωπεία κι εκείνος ανταπέδωσε με έναν πολύ συγκινητικό χαιρετισμό. Στη συνέχεια, μετέβη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Weirton της Δυτικής Βιρτζίνια. Ακολούθησε Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και γεύμα προς τιμήν του από την ενορία και την οικογένεια Μιχαήλ Ψαρού. Μαζί του παρευρίσκονταν, βέβαια, και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας.

Την ίδια μέρα, η επίσκεψη συνεχίστηκε στο South Bend της Ιντιάνα, στο Σικάγο. Σήμερα, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ενώ στη συνέχεια ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Notre Dame, το οποίο προς τιμήν του θα πραγματοποιήσει συναυλία. Το βράδυ, ο Παναγιώτατος θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστήμιο.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

Oct 27: Travel from Pittsburgh to South Bend, IN

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal