Ο Επίσκοπος Μελιτηνής συμμετείχε σε οικουμενική συνάντηση Χριστιανών Επισκόπων στο Λονδίνο

In other languages: ENBG


Οικουμενική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Επισκόπου της Αρμενικής Εκκλησίας Λονδίνου κ. Ιωακείμ Manukyan, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του ιδίου.

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικόδημο Αναγνωστόπουλο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονταν ο Αρχιεπίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας Αγγλίας κ. Άγγελος, ο Επίσκοπος Κένσινγκτον κ. Graham Tomlin, ο Επίσκοπος της εν Δυτική Ευρώπη Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής κ. Awrahan Youkhanis και ο Πρέσβης της Αρμενίας στο Λονδίνο κ. Varuzhan Nersesyan, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της καταστροφής ιστορικών Ιερών Ναών και Μονών στην περιοχή της Αρμενίας.

Αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την προστασία των Χριστιανών στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στο θέμα της ελλιπούς επικοινωνίας σχετικά με τα δικαιώματα των Χριστιανών αλλά και τους διωγμούς χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Αφρική.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal