Οικουμενικός Πατριάρχης προς ομογενείς: «Με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και μεγάλη χαρά, αναφωνούμε λόγο ευλογίας για όλους εσάς και για το μεγάλο Αμερικανικό έθνος» | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG


Αφίχθη στην Ουάσιγκτον το μεσημέρι (τοπική ώρα) του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δώδεκα χρόνια.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους, όπου η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια λιτή τελετή σε ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας. Στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερα έμφαση στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και μεγάλη χαρά, αναφωνούμε λόγο ευλογίας για όλους εσάς και για το μεγάλο Αμερικανικό έθνος. Πέρασαν δώδεκα χρόνια από την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τους ευσεβείς κληρικούς της και τους πολλούς φίλους στην κυβέρνηση με τους οποίους αναπτύξαμε στενούς δεσμούς κατά την τριακονταετή Πατριαρχεία.», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Ο χρόνος μαζί με εσάς τις επόμενες ημέρες είναι μια ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός για να επιβεβαιώσουμε τους άρρηκτους δεσμούς μας. Ευχαριστούμε το πνευματικό μας τέκνο, τον Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο, που αποκατέστησε τη σταθερότητα σε αυτή την Αρχιεπισκοπή και έδωσε ενέργεια σε αυτήν την λατρευτή επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, ακόμη και στον καιρό της πανδημίας».

Απευθυνόμενους στους ομογενείς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όταν έφτασε στην Αμερική είπε «εσείς, οι πιο αγαπημένες μας κόρες και γιοι μας, μεταλαμπαδεύσατε την πίστη των Αποστόλων σε αυτήν την ευλογημένη ήπειρο. Η Αμερική αναγνωρίζει τη βαθιά σας δέσμευση να ζήσετε πλήρως αυτήν την πίστη, γιατί έχει κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζονται τα μόνιμα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας. Ο χρόνος μας μαζί σας τις επόμενες μέρες είναι μια ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός για να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους άρρηκτους δεσμούς μας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την υπηρεσιακό Επικεφαλής Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Πολιτειών, Asel Roberts, και μέσω αυτής τον Πρόεδρο Μπάιντεν, για την θερμή υποδοχή. Κλείνοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε «αισθανόμαστε πραγματικά ευλογημένοι που επιστρέψαμε ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

His All-Holiness Ecumenical Patriarch BARTHOLOMEW has arrived!

Posted by Savas Zembillas on Saturday, October 23, 2021
Oct 23, 2021: Arrival of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew to the United States

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal