Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου Παπαθωμά | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Να αναδείξει το αυθεντικό είναι της Εκκλησίας, το σωτηριολογικό της περιεχόμενο και την εσχατολογική της διάσταση κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο Παπαθωμά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο. Παρέστησαν Αρχιερείς, κλήρος και λαός, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού covid-19.

Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του, αλλά και σε όλους τους Αρχιερείς και τόνισε ότι στο Ιερό Σώμα της Ιεραρχίας δηλώνει «Συνοδική υπακοή, η οποία συνεπάγεται υπέρβαση του όποιου προσωπικού μου προτάγματος και ένταξή του στην συνοδικότητα της Εκκλησίας και στην τελική συνοδική βούληση του Ιερού Σώματος. Το δε μυστήριο ενότητας του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας, ως του Πρώτου της Αποστολικής Παράδοσης, θα αποτελεί για μένα στο εξής πυξίδα στην αρχιερατική μου διακονία».

Πηγή: ecclesia.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal