Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτη στην Θεολογική Σχολή | ΦΩΤΟ

In other languages: BGEN


Στην Ιερά Θεολογική Σχολή πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, επίσημη επίσκεψη ο Υφυπουργός Εξωτερικῶν της Ελλάδος, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γ. Σουλτανοπούλου, καθώς και από συνεργάτες του.

Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την περί αυτόν αδελφότητα. Μετά από συζήτηση που είχαν με τον Καθηγούμενο στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής για θέματα αφορώντα τα τρέχοντα ζητήματα και τις δραστηριότητοτές της, καθώς και την επαναλειτουργία της, ξεναγήθηκαν στο Συνοδικό, τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες των σπουδαστών, την ιστορική βιβλιοθήκη και στους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Κατά την παραμονή του στη Σχολή ο Υφυπουργός την χαρακτήρισε „λίκνο προβολής του πολιτισμού“, ενημερώθηκε για την πλούσια και ένδοξη ιστορία της και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις δραστηριότητες που εκτελούνται σε αυτήν.

«Επισκέφθηκα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης η οποία παραμένει κλειστή από το 1971 αποστερώντας, όχι μόνο από την ελληνική μειονότητα, αλλά και από το σύνολο του Ορθόδοξου κόσμου, τη δυνατότητα εκ των έσω ενίσχυσης του Οικουμενικού Θρόνου με νέους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής παραμένει διαχρονικό ζητούμενο, και όσο οι τουρκικές αρχές επιλέγουν την παρελκυστική τακτική τους, εμείς, η Ελληνική Πολιτεία, θα συνεχίζουμε να το θέτουμε καταλλήλως, ευαισθητοποιώντας με κάθε πρόσφορο τρόπο την διεθνή κοινότητα», έγραψε στο Twitter ο κ. Κατσανιώτης.

Πηγή: Θεολογική Σχολή της Χάλκης

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal