Εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Δείπνο των βραβείων Athenagoras προς τρεις επιστήμονες που μάχονται τον κορωνοϊό | ΦΩΤΟ

In other lanagues: EN


Τα βραβεία «Αθηναγόρας» (Athenagoras award) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απένειμε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, σε τρεις επιστήμονες, πρωτοπόρους στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό: τον Δόκτορα Albert Bourla, DVM, Ph.D., Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, τον Δόκτορα Ugur Sahin, M.D., Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της BioNTech και τον Δρ. George D. Yancopoulos, MD, Ph.D., Ιδρυτή, Επιστήμονα, Πρόεδρο και Επικεφαλής Επιστημονικό Υπεύθυνο της Regeneron.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στον χαιρετισμό του είπε για τους τρεις άνδρες, που τιμώνται για την ανάπτυξη εμβολίων Covid-19 με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα: «Είμαι και προσωπικά ευγνώμων και ευγνώμων εκ μέρους της Εκκλησίας και όλων των ανθρώπων καλής θέλησης σε αυτούς τους λαμπρούς επιστήμονες. Μέσω της ηγεσίας τους, της σκληρής δουλειάς των ομάδων τους και με τη χάρη του Θεού, υπήρξαν ηγέτες στην παραγωγή και την παράδοση εμβολίων που σώζουν ζωές. Κανείς φέτος δεν αξίζει περισσότερο αυτό το τιμητικό βραβείο από αυτούς τους τρεις άνδρες, που έχουν κάνει τόσα πολλά για να βγάλουν τον κόσμο από αυτή τη μάστιγα που έχει καταστρέψει τόσες πολλές ζωές».

Ακόμα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Δρ. Bourla, Sahin και Yancopoulos στην προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια πανδημία, ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, διοργανωτή της βραδιάς, Anthony Limberakis, σημείωσε: «Ως γιατρός ο ίδιος, έχω δει από κοντά τη φρίκη του Covid-19 και έτσι έχω βαθιά επίγνωση του μεγάλου καλού που έχουν καταφέρει αυτοί οι άνδρες, παρέχοντας αυτά τα εμβόλια στον κόσμο γρήγορα και με ασφάλεια. Η υπηρεσία που έχουν προσφέρει είναι πραγματικά μεταμορφωτική και έχει δώσει ξανά ελπίδα στον κόσμο. Όλοι τους οφείλουμε ένα βαθύ χρέος ευγνωμοσύνης».

Ο Δρ. Albert Bourla είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer από τον Ιανουάριο του 2019. Οδήγησε την ομάδα επιστημόνων και συναδέλφων του, σε συνεργασία με την BioNTech, στην επίτευξη ενός άνευ προηγουμένου επιτεύγματος: αυτού της ανάπτυξης και διανομής του πρώτου εμβολίου στον κόσμο κατά του COVID-19 σε 300 ημέρες. Κατείχε πολλές άλλες ηγετικές θέσεις στην Pfizer, συμπεριλαμβανομένου του Chief Operating Officer και του Group President της Pfizer Innovative Health, που περιελάμβανε τους επιχειρηματικούς ομίλους Consumer Healthcare, Inflammation & Immunology, Internal Medicine, Oncology, Rare Disease and Vaccines. Δημιούργησε, επίσης, την ομάδα Patient and Health Impact, αφιερωμένη στην αύξηση της πρόσβασης των ασθενών, στην επίδειξη της αξίας των φαρμάκων της Pfizer και στην καινοτομία των επιχειρηματικών μοντέλων. Είναι Διδάκτωρ Κτηνιατρικής και κάτοχος Ph.D. στη Βιοτεχνολογία της Αναπαραγωγής από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δρ. Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, είναι γιατρός, ανοσολόγος και ηγέτης στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την καταπολέμηση του καρκίνου και των μολυσματικών ασθενειών. Ο Sahin και ξεκίνησε και επιβλέπει το «Project Lightspeed», την ιστορική ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου mRNA για τον COVID-19, μεταβαίνοντας από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές στην υπό όρους έγκριση μέσα σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο 11 μηνών. Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Διοικητικού Συμβουλίου του Helmholtz Institute for Translational Oncology (HI-TRON), στο Mainz.

Ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., έχει δημιουργήσει τη Regeneron μαζί με τον Len Schleifer ως Πρόεδρο και Επικεφαλής Επιστημονικό Υπεύθυνο τα τελευταία 30 χρόνια. Η Regeneron εφευρίσκει φάρμακα που μεταμορφώνουν τη ζωή για άτομα με σοβαρές ασθένειες. Είναι κάτοχος περισσότερων από 100 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κύριος εφευρέτης των εννέα εγκεκριμένων από τον FDA φαρμάκων και τεχνολογιών της Regeneron. Είναι ο βασικός μοχλός της μοναδικής επιστημονικής κουλτούρας και της επιτυχημένης μηχανής ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων της Regeneron, η οποία περιλαμβάνει το πρόγραμμα COVID-19 της εταιρείας για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πανδημίας με ένα ερευνητικό κοκτέιλ αντισωμάτων. Έλαβε το M.D και το Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Columbia και έγινε καθηγητής βιολογίας στα 28 του. Γεννήθηκε το 1959 από Έλληνες μετανάστες.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» καθιερώθηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα Α’. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος σε άτομο ή οργανισμό για την εξαίρετη δράση του, το σκοπό και την αφοσίωση, το ενδιαφέρον για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.

Στους προηγούμενους παραλήπτες περιλαμβάνονται: Πρόεδρος Joseph R. Biden (κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπροέδρου), πρώην Πρόεδρος Jimmy Carter, ο πρώην Πρόεδρος George H. W. Bush και η Πρώτη Κυρία Barbara Bush, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο νομπελίστας Elie Wiesel και η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

Oct. 30: Athenagoras Human Rights Award Dinner

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal