Βικτώρια: Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για τα 30χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχου, παρουσία του κατά σάρκα αδερφού του | ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Σε κλίμα χαρμόσυνο και πανηγυρικό και με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Πολιτεία της Βικτώριας η επέτειος των 30 χρόνων από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην Ιερά Μονή “Άξιον Εστίν”, Αρχιεπισκοπικό ναό της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και του λαού να είναι περιορισμένη, εξαιτίας των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ιδίου, με τη συμμετοχή κληρικών από τις δύο Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες της Πολιτείας. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βημά παρέστη ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιεζεκιήλ αναφέρθηκε αρχικά στην πολυετή και καρποφόρα διακονία του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία της Κωσταντινουπόλεως, καθώς και σε όλην την Ορθόδοξη οικουμένη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίσης εγκάρδια για το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και διηγήθηκε τις νεανικές εμπειρίες του μαζί με τον Παναγιώτατο, από τα φοιτητικά τους χρόνια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τέλος, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές όλου του Κλήρου και των πιστών της Πολιτείας της Βικτωρίας προς τον Παναγιώτατο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο κατά σάρκα αδερφός του Οικουμενικού Πατριάρχου που ζει στη Μελβούρνη, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, μαζί με τη σύζυγό του, Αικατερίνη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: greek.vema.com.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal