Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Προσβλέπουμε σε εσάς, Παναγιώτατε, να μας δώσετε ένα ανανεωμένο και εμπνευσμένο όραμα για την πίστη των Αγίων και των Αποστόλων» | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG


 Στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερα έμφαση στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Από την πλευρά του o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος, στην σύντομη ομιλία του αρχικά καλωσόρισε τον Παναγιώτατο.

«Εμείς, τα πιστά παιδιά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, σας καλωσορίζουμε με ανοιχτές καρδιές για έβδομη φορά στην ιστορική και φημισμένη Πατριαρχική σας διακονία», ανέφερε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια, έκανε μια ιστορική αναδρομή σε όλες τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Μας κατακλύζει βαθιά συγκίνηση και χαρά, γιατί βλέπουμε στο σεβάσμιο πρόσωπο σας την ενσάρκωση της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της οποίας ηγείστε για τριάντα χρόνια – η μεγαλύτερη Πατριαρχεία στην ιστορία. Πράγματι, περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την σοφή σας καθοδήγηση, την πατρική σας σοφία και την σοφή Πατριαρχική συμβουλή, καθώς αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε τη ζωή της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης μας στην καρδιά της Αμερικής».

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε: «Προσβλέπουμε σε εσάς, λοιπόν, Παναγιώτατε, για να μας δείξετε τον δρόμο και να μας δώσετε ένα ανανεωμένο και εμπνευσμένο όραμα για την πίστη των Αγίων και των Αποστόλων που γνωρίζετε τόσο καλά. Η Παναγιότης Σας έρχεται με την ευλογία της Βασίλισσας των Πόλεων, όπου η πίστη μας αντηχεί μέσα στις χιλιετίες. Και λαμβάνουμε αυτήν την ιδιαίτερη ευλογία με μια αίσθηση βαθιάς ευχαριστίας και βαθιάς εκτίμησης. Και έτσι, στεκόμαστε ενώπιον της Παναγιότητος Σας ως πιστά και αφοσιωμένα τέκνα, καλωσορίζοντας εσάς – τον εν Χριστώ πατέρα μας – ανάμεσά μας και προσευχόμενοι η επίσκεψη σας να σας είναι ευχάριστη από κάθε άποψη».

Μετά το πέρας της επίσημης υποδοχής, ο Παναγιώτατος, τα μέλη της συνοδείας του και ο Αρχιεπίσκοπος αναχώρησαν για την κατοικία της Πρέσβεως της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, η οποία παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, το πρόγραμμα στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει μια Πανορθόδοξη Πατριαρχική Χοροστασία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας και δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου από την AHEPA.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2021).

His All-Holiness Ecumenical Patriarch BARTHOLOMEW has arrived!

Posted by Savas Zembillas on Saturday, October 23, 2021
Oct 23, 2021: Arrival of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew to the United States

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal