ABC се извини на Архиепископа на Австралия Макарий за публикация, насочена срещу Архиепископията и неговата личност

In other languages: ELEN


Австралийската обществена телевизия ABC се извини на ръководителя на Гръкоправославна Архиепископия на Австралия – Високопреосвещения Архиепископ на Австралия г-н Макарий за публикация от месец април, насочена срещу неговата личност.

Статията е публикувана на 16 април тази година и е свързана с Архиепископията и социални интитуции.

ABC публикува следната информация в раздела си за „корекции и пояснения“:

«На 16 април 2021 г. ABC публикува статия за Архиепископията на Австралия във връзка с нейните институции за обгрижване на възрастни хора.

ABC иска да уточни, че тази публикация не е имала за цел да намекне, че Архиепископът на Австралия г-н Макарий лично е пренасочил пари от Храм на Свети Василий Велики към Архиепископията, или че той лично е похарчил пари за собствения си начин на живот, предназначени за обгрижване на възрастни хора.

Освен това статията не е имала за цел да намекне, че Архиепископ Макарий е предприел някакви действия от своя страна по непредпазливост, предизвиквайки смъртта на 45-те обитатели на старческия дом „Свети Василий“ в Мелбърн. Всяко тълкуване на статията в този смисъл е погрешно.

Доколкото читателите са разбрали статията по този начин, ABC се извинява на Архиепископ Макарий за преживяните морални щети или обида. Това никога не е било намерението на ABC», се казва в изявлението на телевизионната корпорация.

Източник: abc.net.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal