21 ноември 2021 в Атина: Съслужение между Вселенския Патриарх и Атинския Архиепископ

In other languages: EN – EL UA


По време на посещението на председателя на Федерацията на асоциациите на йеропсалтите на Гърция г-н Констандинос Политис във Фанар на 21 септември 2021, Вселенският Патриарх Вартоломей изказа своята особена радост от факта, че много скоро ще има възможност да посети Атина, отговаряйки по този начин на братската покана на Атинския Архиепископ Йероним да съслужат заедно в неделя, 21 ноември 2021, празника Въведение Богородично, в Катедралния Храм в Атина, по случай 30-годишнината от възкачването на Патриарх Вартоломей на патриаршеския престол.

Припомняме, че по време на заседанието на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква на 10 септември, по предложение на Архиепископ Йероним, Синодът реши да организира различни мероприятия в чест на Вартоломей по случай 30-годишнината от избора му за Вселенски Патриарх, която годишнина се пада на 22 октомври 2021.

Важно е да се отбележи, че поканата от страна на Постоянния Синод на Еладската Църква и лично от Архиепископа към Вселенския Патриарх, а също и радостта на Вартоломей, че ще посети Атина, говорят единствено и само за изключително близките и отлични отношения между Майката Църква и Еладската Църква.

За съжаление, в последно време, в някои гръцки медии, финансирани от Кремъл, беше пусната фалшива информация за разрив в отношенията между Вселенската Патриаршия и Еладската Църква. От Фанар и Мони Петраки заявиха за Doxologia Infonews, че това са инсинуации и фалшиви твърдения на една малка група от хора, които целят да има разделение между Константинополската Патриаршия и Архиепископията на Атина.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal