Синодът на Църквата на Крит изказа своите съболезнования за загиналия работник по време на силното земетресение край Ираклион

In other languages: EL


На 27 септември 2021, от Свещения Епархийски Синод на Църквата на Крит излязоха с официално комюнике във връзка със силното земетресение, което удари о-в Крит с магнитут от 5,8 по скалата на Рихтер.

От Синода на Критската Църква изказаха своите искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на домашните на Яковос Цангаракис, работникът, който загина по време на възстановителни работи след срутване на купола на Храма на Свети Пророк Илия. Синодалните Архиереи молитстваха за останалите ранени 11 граждани по-скоро да се възстановят от травмите, нанесени им от земетресението.

„Йерархията на Църквата на Крит отправя горещи молитви към Всеблагия Бог за по-бързото преминаване на това необикновено и разрушително явление, както и да даде сила, търпение и надежда на хората за бързото възстановяване на материалните щети и останалите последици от земетресението.

Църквата на Крит ще предприеме конкретни инициативи за практическа подкрепа на пострадалите от земетресението братя и сестри, след съответния описване на техните нужди“, се казва в комюникето на Епархийския Синод на полуавтономната Православна Църква на Крит, Вселенска Патриаршия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal