Русенският Митрополит Наум взе участие в освещаването на Храм на Свети Йоан Богослов в Румъния | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: RO – EL 


На 26 септември 2021, беше отслужен чина на освещаването на възстановения Храм на Свети Йоан Богослов, който се намира в Монастира Пантократор (Христос Вседържител) в Епископията на Александрия и Телеорман, Румъния.

На последованието по освещаването, както и на отслужената Многоархиерейска Божествена Литургия взеха участие архиереи от Румънската Православна Църква, Русенският Митрополит г-н Наум от Българската Православна Църква, Митрополитът на Верия, Науса и Кампания г-н Пантелеймон (Вселенска Патриаршия, Еладска Църква) и други клирици.

Митрополитът на Верия г-н Пантелеймон донесе частица от мощите на Свети Димитрий Солунски.

В събота, Игуменът на светогорския Монастир Симонопетра Архимандрит Елисей заедно с братството от монастира донесоха лявата ръка на Света Мария Магдалина. Те бяха посрещнати на международното летище в Букурещ „Отопени“ от Преосвещения Епископ на Прахова г-н Тимотей.

Митрополитът на Верия г-н Пантелеймон възглави чинопоследованието по освещаването на храма. Той заяви в словото си, че „всеки един монастир е мясти на присъствие на Божията благодат. Това е място за молитва, където монасите се молят на Бога не само за собственото си спасение, но и за спасението на всички. Това е и място за духовен отдих и духовно възкресение“.

В края на богослужението с благословията на Патриарха на Румъния г-н г-н Даниил, Митрополитът на Буковина г-н Теофан присъди почетни отличия на всички онези, които са допринесли за реконстрикцията и възстановяването на храма.

🔴 LIVE: Slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Pantocrator. Credincioși din întreaga țară se închină moaștelor Sfintei Maria Magdalena și moaștelor Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. #LIVE

🔴 LIVE: Slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Pantocrator. Credincioși din întreaga țară se închină moaștelor Sfintei Maria Magdalena și moaștelor Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. #LIVE

Posted by TRINITAS TV on Saturday, September 25, 2021

Източник: basilica.ro & orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal