Проучване показа портрета на най-бедния украинец: той обича Русия и Московската Патриаршия, и е настроен срещу ЕС и НАТО

In other languages: UA


Повечето украинци, които се смятат за бедни, говорят руски и не виждат нищо лошо в действията на Русия спрямо Украйна. Те не искат да се присъединят към Европейския съюз и НАТО.

Това сочат резултатите от анкета, проведена от Международния републикански институт на САЩ (IRI).

Според проучването, днес жителите на украинския град Суми са най-принудени да пестят от храна (34%). Този отговор е даден и от 30% от жителите на Мариупол. А иначе, само 7% от жителите на Ужгород пестят от храна.

Ако говорим за тези, които имат достатъчно храна, но за да си купят дрехи, обувки, те трябва да събират пари или да вземат назаем, най-високият процент е сред жителите на Днипряни (35%) и жителите на Северодонецк (29%).

Същевременно, жителите на Ивано-Франкивск, Ужгород, Лвив, Киев и Тернопил се оплакват най-малко от липсата на средства за основни нужди (храна, дрехи, обувки, други покупки).

Интересното е, че в Мариупол, Днипро, Северодонецк, както и в Суми, Запорижия, Херсон, Харкив и Одеса хората основно говорят руски в домовете си.

Освен това, повечето от тези градове наричат ​​Русия – „братска“. Например в Северодонецк има цели 17% от такива фенове на Руската Федерация в осмата година от войната, а в Мариупол – 14%. Също така тези градове са в челните редици по негативно отношение към Европейския съюз.

В Одеса, Харкив и Мариупол голяма част от вярващите са към Руската Църква в Украйна, чиито клирици много пъти са участвали в пропагандата за „Руски свят“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal