Привилегировани ли са духовниците от Софийска Митрополия да не носят маски на закрито, нарушавайки мерките за борба с коронавируса | СНИМКИ

Цивилните граждани с маски, духовниците – без маски.


Бурни аплаузи за солистите, възпитаници на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, за диригентите – изтъкнати професионалисти и педагози, за Академичния симфоничен оркестър и Камерния хор „Проф. Георги Димитров“ към НМА, огласиха снощи концертната зала на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №94. Това съобщава mitropolia-sofia.org.

С поздравителни адреси и цветя почитта си изразиха министрите на отбраната и на културата – Георги Панайотов и проф. Велислав Минеков, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, проф. д.ф.н. Анастас Герджиков – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, академик Пламен Карталов – директор на Софийската опера и балет, проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, д-р Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето, Надя Сотирова – директор на Държавния културен институт къща музей „Панчо Владигеров”.

В залата присъстваха духовни лица от Софийската митрополия, предвождани от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, зам.-министърът на отбраната Александър Петков, академик Пламен Карталов, д.ф.н. Анастас Герджиков, проф. Огнян Герджиков, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, дипломати, партньори, ректори, директори на институции, преподаватели, студенти и приятели на Академията.

По време на събитието, духовниците от Софийска Митрополия, бяха единствените в залата, които не носеха маски на лицата си. Явно същите лица не са си взели поука и не се впечатляват от многото жертви на коронавируса, които даде Софийска Митрополия, и като цяло Българската Църква. Важно е да се отбележи, че Българската Църква и до ден днешен крие от обществеността за многото нейни духовници, сред които и йерарси, починали от коронавирус.

И тук питаме, държавата и църквата ще санкционират ли духовниците, които нарушават ковид мерките, демонстрирайки едно брутално безразличие спрямо милионите загинали от коронавирус по света и спрямо близките на загиналите, които дори Църквата не може да утеши.

Припомняме, че Преспанско-Пелагонийският Митрополит Петър от Македонската Православна Църква-Охридска Архиепископия (под схизма) заяви, че хората, които не спазват мерките за борба с COVID-19 и не желаят да се ваксинират поради антиваксърски виждания, са действителни убийци, които няма да влязат в Царството Небесно.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal