Престави се в Господа от коронавирус президентът на Християнския алианс на евангелските църкви на Аржентина Пастор Рубен Пройети


Президентът на Аржентинския евангелски съюз и дългогодишен сътрудник на Евангелслата асоциация на Луис Палау е починал в болница, след като дълго се е борил с инфекцията от Covid-19.

„Скъпи братя, съобщаваме ви, че сутринта на днешния ден (9 септември), пастир Рубен Пройети, президент на ACIERA, е отминал при Господа“, се казва в съобщение на Евангелския алианс.

ACIERA е християнският съюз на евангелските църкви в Република Аржентина, Евангелският алианс на страната.

Пастир Рубен, на 74 години, е откаран в баптистката болница на 3 август със затруднено дишане, съобщава съпругата му. По-късно п-р Рубен е имал малко подобрение, но ситуацията в отделението за интензивно лечение се е влошила.

В съобщение на Евангелския съюз се казва: „Молете се за семейството на п-р Рубен. Те са благодарни за подкрепата, молитвите и грижите, които мнозина са изразили през изминалия месец, докато пастирът е бил в болницата“.

Рубен Пройети беше пастир, силно ангажиран в служението на евангелизатора Луис Палау, а в ролята си на ръководител на Аржентинския евангелски алианс, той е общувал с много християнски и светски лидери в различни страни от латиноамериканския континент. Пройети беше президент на Латиноамериканския евангелистки алианс, създаден през 2013 г.

Източник: evangelskivestnik.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal