Председателят и зам.-председателят на Съюза на клириците в Гърция се срещнаха с митрополитите от Източна Македония и Тракия | СНИМКИ

In other languages: EL


Председателят на Съюза на клириците в Гърция (Свещенически съюз на Гърция), протопрезвитер Георгиос Селис посети празнуващата енория на Рождество Богородично в Митрополията на Зихни и Неврокоп. Ефимерий на гореспоменатата енория е зам.-председателят Съюза протопрезвитер Георгиос Вамвакидис. Там двамата клирици посетиха и Митрополита на Зихни и Неврокоп г-н Йеротей, чиято Митрополия се намира на територията на Префектура Централна Македония и префектура Източна Македония и Тракия.

По този повод и след упълномощаването от Управителния съвет на Свещеническия съюз, двамата свещеници посетиха последователно Високопреосвещените Митрополити на Източна Македония и Тракия: на Драма г-н Павел, на Елевтеруполис г-н Хрисостом, на Дидимотихон, Орестиада и Суфли г-н Дамаскин, на Александруполис г-н Антим, на Марония и Комотини г-н Пантелеймон, на Ксанти и Перитеорион г-н Пантелеймон и на Филипи, Неаполис и Тасос г-н Стефан.

Всички срещи преминаха в сърдечна и приятелска атмосфера. Бяха обсъдени актуални и важни въпроси, свързани с ефимерския клир и Църквата като цяло.

Членовете на Управителния съвет изказаха своите топли благодарности към митрополитите за сърдечния прием като смирено им молитстват много сила в тяхната трудна и разнообразна работа.

В близко бъдеще ще се състоят и други срещи между членовете на Управителния съвет с други архиереи.

От Свещеническия съюз на Гърция

Източник: iersynklellados.blogspot.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal